Președintele PSD Liviu Dragnea a afirmat că una dintre cele mai mari probleme de securitate națională o reprezintă miliardele de euro care nu au intrat în bugetul țării noastre, iar SRI trebuie să intervină, „dacă tot cer în fiecare an buget mai mare”, potrivit Mediafax.

Liviu DragneaFoto: Facebook

„Una dintre cele mai mari probleme de securitate națională o reprezintă asta - că miliarde de euro nu au intrat în bugetul țării ca să facem autostrăzi, școli, spitale. Aici SRI trebuia să intervină. Dacă tot cer în fiecare an buget mai mare și au primit până acum, să ne prezinte și nouă dacă au sesizat pe cineva. Adică ei nu știu lucrurile acestea? Ditamai SRI nu a putut să ceară în CSAT, premierului, președintelui de la acea dată - domnule, avem o problemă aici? Nu au niciun departament economic? Asta nu este de securitate națională sau te asiguri să îți meargă Dumbravă la judecător și să spună bagă-l pe ăla în pușcărie? Da, s-a discutat, dar degeaba și mediul fiscal în România este foarte atractiv și vin în continuare”, a declarat Liviu Dragnea, joi seară la Antena 3.

„Nu ați văzut comunicatul Coaliției pentru Dezvoltare? Eu i-am rugat frumos pe toți, acum câteva zile, să nu mai amenințe statul român, că nu mai ține. Amenință, cere lui Iohannis să discute în CSAT că acestea sunt probleme de siguranță națională, ordonanța”, a completat liderul PSD.

Coaliția pentru Dezvoltarea României îi solicită președintelui Klaus Iohannis să încludă în agenda CSAT impactul OUG adoptată în 21 decembrie asupra stabilității fiscale, predictibilității procesului legislativ și deficitului de forță de muncă, considerând că are impact asupra siguranței naționale.

CDR reprezintă companii românești și străine, mici și mari, care contribuie cu peste 50% la PIB-ul României și angajează peste 1,2 milioane de oameni.

Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență care prevede introducerea unei „taxe pe lăcomie” aplicabilă băncilor, în funcţie de evoluţia ROBOR, precum şi un pachet de măsuri pentru companiile din energie – o contribuţie de 3% din cifra de afaceri, plafonarea preţului gazelor naturale și a celor de pe piaţa de electricitate. Întreg mediul de afaceri a reacţionat negativ la anunţ.