Europarlamentarul Cristian Preda califică drept „scandalos” demersul ministrului Justiției de a-l revoca pe procurorul general, comentând, totodată, că are impresia că președintele Iohannis „se odihneşte, cum a făcut-o în mare parte a mandatului”.

Cristian PredaFoto: Facebook

Tudorel Toader a anunțat, joi dimineață, că trimite președintelui cererea de revocare a lui Augustin Lazăr.

„E absolut scandalos, pentru că, iată, în preajma preluării preşedinţiei Consiliului UE, ministrul Justiţiei face un gest public care nu poate fi citit decât în acest fel: nu vreau stat de drept. Ăsta e mesajul pe care-l trimite Bucureştiul, nu ne interesează statul de drept, ne interesează bunul plac al corupţilor. Aşa intră România în această primă preşedinţie, cu o filosofie absolut antieuropeană (...). Ce vrea acest domn este distrugerea sistemului de justiţie din România şi întoarcerea la timpul în care politicienii controlează dosarele, decid cine este judecat şi cine este condamnat (...). Auzindu-l pe Tudorel Toader, ai impresia că-l asculţi pe Emil Bobu. De altfel, nivelul de competenţă al miniştrilor nu este departe de cel al Linei Ciobanu, Elenei Ceauşescu, Dincă şi nivelul altor demnitari comunişti”, a spus Preda la RFI.

Ce poate face preşedintele Klaus Iohannis?

„Dumnealui poate face multe, dar am impresia că se odihneşte, cum a făcut-o în mare parte din mandatul care stă să se încheie. Pare complet depăşit de situaţie, a abandonat confruntarea cu forţele răului din societatea românească şi din nefericire, cetăţenii români care doresc să trăiască la fel cum trăiesc ceilalţi europeni sunt pur şi simplu abandonaţi de elitele politice, aflate la guvernare”, a spus Preda.