USR a calculat cât au cheltuit autoritățile locale în acest an pentru iluminatul festiv și focurile de artificii de Revelion, suma ridicându-se la 50 de milioane de lei, însemnând echivalentul a 11 milioane de euro, arată reprezentații formațiunii pe Facebook, relatează Mediafax.

Harta luminitelorFoto: USR

„Când primăriile aprind beculețele, USR vă aprinde luminițele! În 2018, autorităţile locale au cheltuit cheltuit 50 de milioane de lei, echivalentul a 11 milioane de euro, pe iluminatul festiv şi focurile de artificii de Revelion. Sunt mai mulți bani decât anul trecut (când s-au cheltuit 34 de milioane de lei), dar tot lipsesc sume care nu s-au realizat prin SICAP, spre exemplu o achiziție pentru luminițe, a Primăriei Capitalei, în valoare de 6 milioane lei, făcută pe siteul propriu”, au scris reprezentanții USR, într-o postare duminică pe Facebook.

Aceștia spun că au creat o hartă a localităților unde au fost făcute achizițiile directe pentru artificii și iluminat festiv de Revelion, toate fiind realizate fără licitație.

„Gândiţi-vă ce s-ar putea face cu aceste sume de bani pentru multe din școlile și spitalele noastre, în condițiile în care multora le lipsesc și în 2018 dotări de bază. Cu ajutorul Google Maps am creat o hartă cu localitățile unde s-au hotărât aceste achiziții directe pentru iluminat festiv și artificii de Revelion, toate fără licitație”, a completat sursa citată.