​​Fostul lider liberal Crin Antonescu spune că nu înțelege de ce foarte mulți oameni insistă să o jignească pe premierul Viorica Dăncilă. El susține că, din punct de vedere al prestației în fruntea Guvernului, lumea nu o prea percepe ca fiind "realul premier". În urmă cu două zile, președintele PNL, Ludovic Orban, o cataloga pe premierul Dăncilă drept "o tăntică incultă, analfabetă", dar tot mai "tupeistă și mai obraznică”.

Crin Antonescu la TVRFoto: Captura TVR1

"Nu văd de ce foarte mulți oameni insistă să jignească această femeie, pentru că în fond poți să critici un prim-ministru fără să îl insulți în modul acesta”, a afirmat Crin Antonescu, duminică, la postul TVR 1, potrivit Mediafax.

Întrebat ce părere are despre prestația premierului, Crin Antonescu a răspuns: "România are o problemă de câțiva ani. Problema lui Emil Boc, om care a dovedit ca primar că poate să facă foarte multe lucruri bune, problema lui era că nu-l percepea nimeni că este premierul României, că era Băsescu. Problema Vioricăi Dăncilă, când o judeci ca prim-ministru, este că nu o prea percepe nimeni că este realul premier”.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, vineri, într-o postare pe Facebook, că premierul Dăncilă, "o tăntică incultă, analfabetă", dar tot mai "tupeistă și mai obraznică” a comis o crimă cu premeditare împotriva economiei românești, prin adoptarea de către Guvern a ordonanței de urgență privind măsurile fiscale.

"În ziua aniversării Revoluției Române, în ziua preluării simbolice a Președinției Consiliului Uniunii Europene de la Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, în seara practic a ultimei zile de lucru din acest an când puțini sunt aceia care pot să reacționeze, tăntica incultă, analfabetă, dar din ce în ce mai tupeistă și mai obraznică, comite o crimă cu premeditare împotrivă economiei românești, și așa suferindă după loviturile anterioare încasate de la pleiada de nechemați rătăciți pe la butoanele guvernului și ministerelor”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Liderul liberal a adăugat că nu-i mai acordă circumstanțe atenuante șefului Executivului, precizând că "prostia afișată a fost doar o aparență".

"De astăzi (vineri - n.r.)nu vă mai acord nicio circumstanță, duduie. Prostia afișată a fost doar o aparență. În realitate, astăzi am înțeles că nu sunteți așa de lipsită de inteligență cum ați mimat foarte bine până acum. Dar mult, mult mai rea decât ați vrut să păreți până acum. Și chiar dacă nu înțelegeți chiar tot ce faceți, ticăloșiile le înțelegeți foarte bine. Și le faceți nu din frică, ci din convingere”, a conchis Orban.