Premierul Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă, adresându-i-se premierului Bulgariei pe numele ”Boris Borisov” în loc de Boiko Borisov, în cadrul unei conferințe comune susținute la Belgrad, alături de șefii de stat și de guverne din Serbia, Bulgaria și Grecia.

Viorica DancilaFoto: gov.ro

”Încep prin a-i mulțumi domnului președinte al Serbiei pentru primirea călduroasă specifică poporului sârb. Îmi face o deosebită plăcere să fiu astăzi aici (...) Ne dorim o conectarea cât mai bună întrețările noastre. Am discutat cu dl președinte despre cooperarea dintre România și Serbia, despre infrastructura care să lege cele două țări, despre un forum economic care efectiv să ajute oamenii de afaceri din România să investească în Serbia și invers. Am vorbit cu domnul prim ministru Boris Borisov (Boiko Borisov- n.red) despre o reuniune a celor două guverne”, a spus Dăncilă.

Gafa sa a venit tocmai după ce premierul bulgar făcuse un gest galant, în condițiile în care președintele sârb Aleksandar Vučić a vrut să-i dea acestuia cuvântul, încurcându-se și el în protocol. Premierul Bulgariei a făcut însă un gest, dându-i întâietate Vioricăi Dăncilă. La conferință a participat și premierul grec Alexis Tsipras.