Liderul PSD, Liviu Dragnea, a scris, sâmbătă, un mesaj, pe Facebook, în care spune că ”eroii Revoluției au luptat pentru o Românie a libertății în care nu-și au locul abuzurile”. În mai puțin de 30 de minute de la publicarea mesajului, internauții au început să reacționeze, transmițându-i liderului PSD că nu are căderea să vorbească despre eroii Revoluției.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Ziua de 22 Decembrie este închinată memoriei eroilor Revoluției Române, care au luptat pentru o Românie a Libertății, în care abuzurile nu își au locul și nu pot fi tolerate. Dreptatea, libertatea, egalitatea, toleranţa reprezintă pietrele de temelie ale statului român dobândite atunci și am convingerea că poporul român va rămâne unit în apărarea demnității și prosperității României”, a susținut Dragnea, pe Facebook.

Comentariile critice nu au întârziat să apară. Iată câteva dintre ele:

Tu vorbesti de eroii care au murit la revoluție??? infractorilor.... v-au orbit banii, calcati pe cadavre...nu mai aveți scrupule...

”Măi ,,pușcăriașule,, mai ai tupeu să apari în public?”

”Dacă ai fi respectat eroii Revoluției Române, nu aduceai România în ultimul hal.”

Un miting este anunțat sâmbătă, începând cu ora 16.00, în Piața Victoriei, pentru a marca 29 de ani de la Revoluția din decembrie și pentru a protesta față de tentativele privind amnistia și grațierea.

”Decembrie 1989. 1.116 de oameni au murit pentru libertate.Nu au murit pentru amnistia și grațierea ticăloșilor. Au murit pentru dreptate și pentru libertate. Acum, la mai puțin de 29 de ani, lupta lor riscă să fie în zadar. Libertatea și dreptatea sunt în pericol”, anunță, pe Facebook, inițiatorii acestui demers.

Participanții la eveniment sunt rugați să vină cu câte o candelă pentru a onora memoria celor care și-au pierdut viața în urmă cu 29 de ani, urmând ca din Piața Victoriei să se plece în marș spre Universitate.