Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice ale premierului, a spus, vineri seara, că a discutat cu Ion Țiriac o parte dintre măsurile luate prin recenta Ordonanța de Urgență care introduce mai multe modificări fiscale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat dacă a discutat unele măsuri din recenta OUG, cu omul de afaceri Ion Țiriac, Darius Vâlcov a răspuns, în cadrul unor declarații la Guvern: „Unele idei le-am discutat”. Acesta a fost întrebat în momentul în care se discuta despre programul de finațare a grădinițelor cu program sportiv.

De anul viitor, organizațiile care vor să înființeze grădinițe cu program sportiv pot obține un ajutor de stat de 500.000 de euro.

Țiriac a anunțat că dorește să construiască mai multe grădinițe cu program sportiv.

„Nu este vorba de cineva interesat să construiască. Am vorbit despre program. Acum vom vedea cine va fi interesat în momentul în care îl vom lansa oficial. Trebuie să luăm necesitatea, nu oportunitatea, pentru că avem nevoie de aceste grădinițe. De fapt, părinții din România au nevoie de aceste grădinițe și oricine din România poate construi aceste grădinițe”, a precizat Vâlcov.

În plus, a spus el, o asemenea grădiniță va putea să impună taxe, iar numărul minim de copii este de 100. „Taxa impusă trebuie să fie socială, la un anumit nivel. Statul va mai impune două condiții: să fie antrenori. Ne gândim la sănătatea copiilor care vor fi în aceste grădinițe. Dacă ne referim la 1.000 de grădinițe, înmulțim cu 100, cât va avea fiecare, înseamnă 100.000 de copii. La 160.000-180.000 de nașteri înseamnă că asigurăm din start, dacă acest program va avea succes, jumătate din copii care se vor naște în România. (Vor fi) grădinițe private finanțate de stat, cu o taxă limitată la de trei ori valoarea de astăzi”, a explicat Vâlcov.

Consilierul premierului a susținut că, în paralel, se fac și grădinițe de stat.