Românii nu vor mai tolera o guvernare autocratică, bazată pe abuzul de putere, pe corupție, incompetență și pe disprețul profund față de cetățean, a transmis vineri președintele Klaus Iohannis, după ce a depus o coroană de flori la troița de la Universitate, în memoria victimelor Revoluției din decembrie 1989.

HotNews.roFoto: Hotnews

”În Decembrie 1989, sătui de abuzuri și neajunsuri, românii au ales să lupte în stradă pentru idealurile lor. Semenii noștri și-au dat viața pentru ca noi să trăim astăzi în libertate și democrație. Voi milita, în continuare, pentru aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați pentru crimele comise atunci. Istoria ne arată că niciun regim care își umilește și disprețuiește propriii cetățeni nu poate rezista. Românii nu vor mai tolera o guvernare autocratică, bazată pe abuzul de putere, pe corupție, incompetență și pe disprețul profund față de cetățean. Onorăm memoria victimelor Revoluției doar opunându-ne ferm oricăror atacuri împotriva justiției și a instituțiilor democratice.”, a transmis președintele pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a depus, vineri, o coroană de flori la troița din Piața Universității, în memoria victimelor Revoluției din decembrie 1989.

Piața Universității, simbol al Revoluției din decembrie 1989, este locul unde în urmă cu 29 de ani și-au pierdut viața românii ieșiți în stradă, în semn de solidaritate cu Timișoara.

La 21 decembrie au fost omorâţi 48 de oameni, aproximativ 500 au fost răniţi şi peste 1.000 reţinuţi şi duşi la Jilava. A doua zi a marcat prăbușirea dictaturii comuniste, după ce Nicolae și Elena Ceaușescu au fugit din Capitală cu elicopterul.

După fuga dictatorului, manifestanţii au ocupat atât Comitetul Central, cât şi sediul televiziunii publice, în jurul orei 12.30, acesta fiind considerat momentul victoriei Revoluţiei.