Liviu Dragnea a susținut că președintele Klaus Iohannis s-a făcut de râs mergând la ședința de guvern și a comentat că, dacă era în locul premierului Dăncilă, nu l-ar fi primit pe șeful statului nici măcar în curtea Palatului Victoria.

Iohannis si Dancila, la GuvernFoto: Guvernul Romaniei

„În viziunea mea, da (s-a făcut de râs-n.r.), nu avea ce să caute acolo. (...) A fost doar să citească ce i-au scris cei de la Administrația Prezidențială, să facă poze și să plece. Președintele nu poate bloca deciziile de Guvern. (...) Ai tupeul să mergi la o ședință de Guvern pe care tu-l blochezi. (...) Eu nu-l primeam în curte”, a spus Liviu Dragnea.

Șeful PSD comentat că președintele „vrea să arate că contează”. „Nu contează”, a spus el.

Dragnea a spus că nu crede în colaborarea despre care a vorbit Iohannis, în perspectiva exercitării președinției Consiliului UE. El a amintit că premierul conduce Consiliul UE, însă presedintele este cel care participă la Consiliul European. Astfel, a adăugat el, dacă Iohannis era sincer, ar fi trebuit ca Dăncilă să fie cea care merge și la Consiliul European.

„Va fi singurul caz din istoria UE când cel care deține președintia Consiliului UE să nu participe la Consiliul European”, a precizat el.

Întrebat ce sfat i-ar da premierului, Dragnea a răspuns: „Doamna Dăncilă e o femeie matură, responsabilă și știe cum să reacționeze. Nu are nevoie de sfatul meu”.