Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat, joi, din plenul Parlamentului, că liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a pomenit de „cel puțin de cinci-șase ori Moscova” în discursul său din timpul dezbaterii moțiunii de cenzură, deși este „copilul lui Iliescu”, transmite Mediafax.

Traian BasescuFoto: Agerpres

„Apreciez că pentru meseria de șofer al pușcăriașului Cătălin Voicu merge oarecum discursul, a făcut progrese. Pentru un șofer să poată să vorbească 25 de minute e mare lucru. Pe urmă, a pomenit cel puțin de cinci-șase ori Moscova. Mă, ție nu ți-e rușine? Ești copilul lui Iliescu. Te-a crescut la Cotroceni!, a declarat Traian Băsecu, din plenul Parlamentului, după care i-a fost întrerupt microfonul de președintele de ședință, Florin Iordache.

Liderul senatorilor PSD Șerban Nicolae a spus că liderul deputaților PNL Raluca Turcan a făcut studiile în Rusia.

„În urmă cu nişte ani se spunea că cine a stat mulţi ani la ruşi nu poate gândi ca Bush. Păi avem în Parlament pe cineva care a studiat a ruşi, la vremea respectivă domnişoara Raluca Tatarcan care a studiat...ce putea să studieze? economie, acolo unde s-a născut capitalismul, economia de piaţă, nu aşa...la Moscova. Am spus Taracan deşi am senzaţia că cineva a furat de la opoziţie diacriticele. Nu sigur că este Barna, nu sigur că este Pirtea, nu sigur că este Tatarcan. Dar poate este Tătărcan, poate este... ştiţi am fost tentat să spun: Tătar han, dar e şi dl Băsescu în sală şi nu vreau să se creeze confuzii, mai ales cu nu sunt un specialist în fizionomii lombroziene.”, a spus Șerban Nicolae.