Parlamentarii USR au protestat înaintea dezbaterilor moțiunii de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă. Aleșii Uniunii au venit cu afișe în plen pe care scria „NU dați OUG”.

Protest USR la motiuneFoto: Captura video

După ce liderul deputaților PSD, Danile Suciu, a cerut, din plenul Parlamentului, înaintea dezbaterii moțiunii de cenzură, 10 minute de consultări, cei de la USR au început să protesteze cu afișe pe care scria „NU dați OUG”.

De altfel, parlamentarii USR au strigat către reprezentanții Guvernului „Rușine”, potrivit Mediafax.

Premierul Viorica Dăncilă, în acest timp, se uita pe telefon.

Ședința Parlamentului în care se dezbate și votează moțiunea de cenzură întitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, rușinea României” este în desfășurare. Liberalii au cerut suplimentarea ordinii de zi cu două proiecte de declarații pe temele economie și justiție. La ședință este prezentă și premierul Viorica Dăncilă, care a afirmat anterior că nu are emoții cu privire la rezultatul moțiunii de cenzură. Ședința este condusă de vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache (PSD). La ședință sunt prezenți 249 de deputați și senatori. Pentru aprobarea moțiunii de cenzură sunt necesare 233 de voturi. Votul va fi secret cu bile.