Fostul premier Dacian Cioloș critică, într-o postare pe Facebook, măsurile economice anunțate marți seară de Guvern, care au dus la prăbușirea Bursei. Despre taxa pe lăcomie, Cioloș spune că este „o calamitate pentru sistemul financiar, care poate ajunge în colaps în orice moment”, și avertizează că 2019 va fi un an „haotic și plin de crize”, iar cu cât PSD va „sta mai puțin la putere, cu atât va fi mai bine”, pentru că „în urma lor va rămâne un dezastru similar cu cel de la începutul anilor ‘90”.

Dacian CiolosFoto: HotNews / Dan Popescu

Mesajul integral postat de Dacian Cioloș, miercuri, pe pagina sa de Facebook:

„E final de drum pentru PSD. Ceea ce știam cu toții și a fost prevăzut de toți analiștii financiari e pe cale să se petreacă. PSD a tras de bugetul de stat forțând toate limitele, iar acum încearcă să îl cârpească prin măsuri dezastruoase. Taxa pe lăcomie este o calamitate pentru sistemul financiar, care poate ajunge în colaps în orice moment.

Nu vă lăsați induși în eroare de numele taxei. Nu e nimic haiducesc în gestul PSD. Nu ia nimeni bani de la bogați ca să le dea săracilor. Ceea ce se întâmplă în momentul de față este dinamitarea sistemului financiar, pur și simplu, sub pretextul mincinos al unor măsuri populiste. Într-o țară normală, sistemul financiar funcționează după reguli predictibile, care permit sectorului privat să se dezvolte și să facă profit astfel încât statul, ca reprezentant al cetățenilor, să primească ceea ce i se cuvine de drept. Nu și la noi. Abuziv, inconstant și incompetent, Guvernul PSD încearcă să își repare propriile gafe. Anul trecut au fost decapitalizate companiile de stat. Acum, sunt atacate companiile care creează locuri de muncă. Bursa de la București este in cădere liberă. Atunci când dinamitezi sistemul bancar, distrugi echilibrul financiar și pui în pericol întreaga economie. Crizele mondiale așa încep. Cetățenii României vot plăti cu vârf și îndesat aceste greșeli uriașe.

Pregătiți-vă pentru un 2019 haotic și plin de crize. Plecarea PSD de la putere ne va costa enorm, pentru că în urma lor va rămâne un dezastru similar cu cel de la începutul anilor ‘90. Vom avea de muncă ani buni pentru a îndrepta ceea ce strică acești oameni. Prețul va fi viitorul copiilor României. Cu cât vor sta mai puțin la putere, cu atât va fi mai bine. Există în PSD oameni iresponsabili care vor să se salveze cu prețul distrugerii acestei țări.”

Fostul prim-ministru Dacian Cioloş a anunţat recent înființarea unui nou partid, deja înregistrat la tribunal - Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS) - în locul Mișcării România Împreună, formațiune a cărei cerere de înregistrare trenează în justiție.