Deputații de Brașov Mihai Mohaci și Valentin Popa, care în urmă cu două săptămâni plecaseră la partidul lui Victor Ponta, și-au negociat reîntoarcerea în PSD direct cu Liviu Dragnea. Surse social democrate au declarat pentru Hotnews.ro că cei doi parlamentari au părăsit PSD în urma unui conflict intern pentru șefia organizației Brașov.

Foto:

Cei doi deputați s-au întâlnit în ultimele zile de mai multe ori cu Liviu Dragnea în biroul acestuia de la Parlament, iar la discuții a fost prezent și liderul PSD Neamț, Ionel Arsene. De altfel, sursele citate susțin că Arsene ar fi fost cel care ar fi discutat inițial cu ei doi și ar fi intermediat întâlnirea acestora cu președintele PSD. În urma negocierilor, Dragnea i-a promis lui Mohaci șefia organizației județene PSD Brașov, iar lui Popa funcția de vicepreședinte, susțin sursele citate.

Actualul președinte al organizației este Marius Dunca, fost ministru al Tineretului și Sportului, căzut în dizgrația lui Liviu Dragnea. De altfel, demisionarul Mohaci a intrat în conflict cu Roxana Mânzatu, vicepreședinte PSD la nivel național, dar și pretendentă la șefia organizației. Potrivit surselor citate cei doi parlamentari au plecat din PSD și s-au înscris în partidul lui Ponta tocmai din cauza conflictului cu aceasta.

"Probleme interne sunt în aproximativ 20 de organizații PSD din țară care au șefi interimari în acest moment. Nu se vor face alegeri prea curând pentru că Dragnea îi controlează pe interimari. Interesul este ca aceste alegeri să fie amânate cât mai mult" au explicat sursele Hotnews.ro.

Pe 5 decembrie patru deputați PSD, printre care și deputații de Brașov Mihai Popa și Mihai Mohaci, au anunțat că părăsesc PSD și se înscriu în partidul lui Victor Ponta.