​Liderul PNL, Ludovic Orban, afirmă că întâlnirea reprezentanților USR cu premierul Viocica Dăncilă a fost "o stângăcie și o naivitate" și că l-a întristat că vadă fotografia cu aceștia, postată pe site-ul Guvernului. Orban mai spune că lui nu i-a trecut niciodată prin cap să încerce să vorbească cu Dăncilă.

HotNews.roFoto: Hotnews

"M-a întristat să văd acea poză. Mie nu mi-a trecut niciodată prin cap să mă duc să încerc să vorbesc cu doamna Dăncilă pentru că știu că dacă vorbești cu doamna Dăncilă vorbești degeaba. Relația dintre doamna Dăncilă și domnul Dragnea este aceea care s-a văzut la Consiliul Național, în care doamna Dăncilă lua notițe în timp ce vorbea Liviu Dragnea", a declarat, luni, liderul PNL, citat de Mediafax.

El a mai spus că Viorica Dăncilă este "o jenantă marionetă" a lui Liviu Dragnea, iar orice discuție cu ea și cu alți miniștri este inutilă.

"Consider o stângăcie și o naivitate și sper să nu mai apară astfel de situații în care să poată fi pusă sub semnul întrebării capacitatea opoziției de a susține un demers serios cum este moțiunea de cenzură împotriva Guvernului" a adăugat Ludovic Orban.

O delegație a USR s-a întâlnit, vineri, la Guvern, cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. Liderul USR, Dan Barna, a declarat la finalul discuțiilor că a solicitat să nu fie emisă ordonanță pe Codurile Penale în următoarea perioadă pentru a nu fi umbrită președinția Consiliului UE, care urmează să fie preluată de România.