Președintele USR, Dan Barna, a declarat, luni, că primul pas în colaborarea cu partidul fostului premier Dacian Cioloș va fi cel al alianței politice, iar discuțiile privind liste comune pentru alegerile europarlamentare continuă.

Dan BarnaFoto: Captura Facebook

”Este un lucru bun pentru democrația din România. Este un lucru favorabil faptul că un nou partid vine pe drumul și pe calea deschisă de USR. Este nevoie de forțe proaspete și de forțe noi în politică”, a afirmat Dan Barna, citat de Mediafax.

Despre o listă comună între USR și PLUS la alegerile europarlamentare, Dan Barna a precizat că există discuții în acest sens.

”Este o discuție pe care o avem în desfășurare. Sunt convins că românii vor avea pentru obiectivul 2020 o alternativă politică credibilă și consistentă. Discuțiile merg bine. Depinde de rezultatul discuțiilor pe care le avem în aceste zile”, a completat Barna.

Întrebat dacă USR și PLUS vor fuziona sau va exista o alianță între acestea, liderul USR a răspuns că primul pas este cel al alianței politice.

„În momentul de față, dat fiind faptul că dorim construcția unei structuri, alternative politice în care românii să poată avea încredere și care să proiecteze credibilitate pe termen lung probabil primul pas va fi cel al alianței”, a mai spus Dan Barna.

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat la Cluj Napoca, sâmbătă, că, din cauza faptului că cererea de înregistrare a Mișcării România Împreună trenează în justiție, colegi de-ai săi, ”oameni anonimi”, au înregistrat un alt partid care va lua locul MRÎ - Partidul Libertății, Unității și Solidarității.