Liderul USR Dan Barna spune că are un optimism moderat în privința șanselor moțiunii de cenzură împotriva Guvernului care intră joi la vot, el precizând că a discutat cu câteva zeci de parlamentari, iar cifrele sunt variabile. El a mai spus că riscul adoptării unei Ordonanțe de Urgență pe amnistie și grațiere este unul foarte mare, iar dacă se va întâmpla acest lucru USR va fi în stradă, alături de oameni.

"Am discutat cu câteva zeci de parlamentari pentru moțiunea de cenzură, iar cifrele sunt variabile. Ați văzut însă că de fiecare dată când a fost vorba de vot Liviu Dragnea a știut să își țină oamenii lângă el", a declarat, luni, liderul USR, spunând că optismul său privind șansele moțiunii este moderat.

Liderul USR a mai afirmat că riscul adoptării unei Ordonanțe pe amnistie și grațiere este foarte mare, pentru că în realitate Liviu Dragnea este cel care conduce Guvernul, el făcând apel la parlamentari să voteze moțiunea de cenzură pentru a trimită acasă Executivul.

Dan Barna a spus, de asemenea, că este salutară inițiativa președintelui, care i-a cerut Vioricăi Dăncilă să îi comunice agenda ședințelor de Guvern.

"Un referendum pe justiție este în acest moment necesar și obligatoriu pentru societate, pentru a ieși din acest coșmar în care suntem de 2 ani", a adăugat Barna.

CITEȘTE ȘI: Președintele Iohannis îi cere Vioricăi Dăncilă să îi transmită agenda fiecărei ședințe de Guvern