Fostul premier Dacian Cioloş anunță că în 24 de ore de când a anunțat înregistrarea noului său partid - Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS) - au fost înregistrate peste 7.500 de cereri de adeziune. Anunțul privind noul partid a fost făcut sămbătă, iar Cioloș a explciat că niște colegi de-ai săi, „oameni anonimi”, au înregistrat un alt partid care va lua locul Mișcării România Împreună, partid al cărui înregistrare trenează în justiție.

Dacian CiolosFoto: Guvernul Romaniei

„La 24 de ore de la anunțul de înființare a PLUS, am primit peste 7.500 de cereri de adeziune. Vă așteptăm alături de noi!”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Sambătă, fostul premier Dacian Cioloș a anunțat la Cluj Napoca faptul că, din cauza faptului că cererea de înregistrare a Mișcării România Împreună trenează în justiție, colegi de-ai săi, „oameni anonimi”, au înregistrat un alt partid care va lua locul MRÎ, respectiv Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS).

„Vrem să construim o Românie care să fie pe plus. Vă invit pe toți începând de astăzi să veniți alături de noi să vă înscrieți. Acesta va fi partidul cu care vom schimba România în bine”, a adăugat fostul premier.

De asemenea, el a anunțat că luni cei opt membri fondatori ai Mișcării România Împreună vor cere în instanță retragerea dosarului de înregistrare a MRÎ.​

Conform datelor de la Registrul Partidelor Politice, Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate, denumirea prescurtată: PLUS, a fost înregistrat în urma deciziei pronunțate de Tribunalul Bucureşti în data de 26 octombrie 2018, decizie rămasă definitivă prin neapelare.

În decizia Tribunalului București sunt menționați membrii fondatori ai partidului, denumirea și logo-ul acestuia, precum și sediul formațiunii.

„Art. 1 - Membrii fondatori:

1. Daneş Raluca Florina, cu domiciliul […] - preşedinte

2. Iordache Iulia, cu domiciliul […] - vicepreşedinte

3. Iordache Adrian Alexandru, cu domiciliul […] - secretar general”

Raluca Deneș și Adrian Iordache sunt avocați în cadrul firmei "Iordache Partners", potrivit informațiilor de pe site-ul acesteia.

Citește și: