Primarul comunei Perieţi din județul Olt, Robert Vâlceleanu, a fost condamnat vineri, de Judecătoria Slatina, în primă instanţă, la o pedeapsă de doi ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru delapidare, scrie Agerpres. Sentinţa nu este definitivă, iar edilul a declarat apel.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit soluţiei pronunţată vineri de Judecătoria Slatina este contopită pedeapsa din cauza referitoare la delapidare cu o alta, definitivă, din 2016 privind conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Magistraţii au stabilit un termen de supraveghere de patru ani.

În soluţia pronunţată vineri de magistraţii Judecătoriei Slatina se precizează: "condamnă pe inculpatul Vâlceleanu Costin Robert judecat în stare de libertate, la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată. (...) contopeşte pedeapsa aplicată pentru fapta judecată în prezenta cauză cu pedeapsa aplicată prin sentinţa penală nr. 162 din 20.02.2017 a Judecătoriei Slatina pronunţată în dosarul nr. 11034/311/2016, definitivă prin neapelare la 08.03.2017, aplicând pedeapsa rezultantă de 2 ani, 10 luni şi 20 de zile închisoare (...) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani,(...) care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri".

Ca pedeapsă complementară, prin soluţia menţionată, Judecătoria Slatina a decis să-i interizcă persoanei inculpate "exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii - primar, pe o perioada de 4 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe".

Primarul comunei Perieţi, Robert Vâlceleanu, a fost reţinut în mai 2017, pentru 24 de ore, într-un dosar penal privind infracţiunile de delapidare şi fals intelectual, după ce edilul şi-ar fi însuşit bani din casierie în baza unor facturi fiscale şi chitanţe de la societăţi inactive.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, din mai 2017, patru angajaţi ai Primăriei comunei Perieţi şi ordonatorul de credit (n.r. - primarul) al instituţiei au fost inculpaţi într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals intelectual.

Procurorii au stabilit că în perioada 2012-2014, cei cinci inculpaţi şi-au însuşit sume de bani din casieria primăriei, pentru care au prezentat facturi fiscale şi chitanţe de la societăţi inactive. Totodată, inculpaţii au întocmit state de plată pentru prestaţii sociale fictive şi au încasat banii.