Moțiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, rușinea României” va fi citită luni în plenul Parlamentului, urmând ca în ședința de joi să fie dezbătută și votată de parlamentari - potrivit deciziei membrilor Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Legislativului. Votul s-ar putea desfășura fără parlamentarii PSD, Florin Iordache susținând că acesția, cel mai probabil, vor pleca de miercuri în vacanță.

Motiune de cenzuraFoto: Hotnews

„Vom avea luni o dezbatere la grupurile parlamentare, vom avea și consiliu național PSD duminică și vom decide ce vom face. (...) Colegii intră miercuri în vacanță. (...) Eu cred totuși că vom veni și le vom asigura cvorum. (...) Cred că majoritatea colegilor vor pleca de miercuri, după votul final", a declarat Iordache.

​Moțiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, rușinea României” va fi citită luni în plenul Parlamentului, urmând ca în ședința de joi să fie dezbătută și votată de parlamentari - potrivit deciziei membrilor Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Legislativului.

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis, în ședința comună de vineri, ca moțiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, rușinea României” să fie citită luni începând cu ora 16:00 în plenul Parlamentului, urmând ca în ședinţa de joi, de la ora 10:00 să fie dezbătută și votată de parlamentari.

Potrivit art. 92 din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputatilor şi Senatului, moţiunea de cenzură este iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor și se prezintă birourilor permanente, ulterior fiind comunicată Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă.

De asemenea, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii, iar dezbaterea acesteia are loc după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Moțiunea de cezură pentru demiterea Guvernului condus de Viorica Dăncilă a fost depusă, vineri, în Parlament.

163 de parlamentari au semnat textul moțiunii de cenzură inițiată de Opoziție. Este vorba de 68 deputați și 25 senatori liberali, 27 de deputați și 12 senatori USR, 12 deputați PMP, șase parlamentari neafiliați și 13 parlamentari Pro România. În moțiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, rușinea României”, Opoziția critică legile justiției. De altfel, Opoziția îi reproșează premierului Viorica Dăncilă că nu a respectat programul de guvernare asumat la începutul mandatului.