Nu mai puțin de 562 de milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului vor merge la final de an către decontări ale primăriilor pentru proiectele din cadrul PNDL I și II și pentru plata cheltuielilor curente. Decizia a fost luată ieri, în sedința executivului care a aprobat două hotărâri în acest sens.

Sedinta de guvernFoto: Guvernul Romaniei

Astfel, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, alocarea sumei de 300 de milioane de lei pentru suplimentarea bugetului ministerului pe anul 2018, în vederea decontării proiectelor finanţate prin Programul National de Dezvoltare Locală (PNDL) - etapele I şi II. Fondurile, precizează sursa citată, acoperă cuantumul estimat al solicitărilor de decontare pentru finanţarea obiectivelor de investiţii incluse în PNDL şi neonorate până la această dată.

Printr-o a doua hotărâre aprobată în ședința de ieri, a fost alocată suma de 262,6 de milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru plata cheltuielilor curente şi de capital din unităţile administrativ-teritoriale.

CITEȘTE ȘI: De ce vrea Guvernul un fond pentru investiții locale când mai are de cheltuit 32 miliarde lei cu Programul Național de Dezvoltare Locală/ Primăriile se pot împrumuta și acum din Trezorerie