Fostul lider al PSD Adrian Năstase îl critică pe Liviu Dragnea pentru modul autocrat în care conduce PSD, spunând că a introdus în partid delictul de opinie. El afirmă că un partid mare nu poate să funcţioneze cu un singur punct de vedere și că este de neînţeles cum un partid la guvernare, în loc să adune oameni, să adauge primari, consilieri, elimină felii de partid, ceea ce duce la o limitare a forţei lui.

HotNews.roFoto: Hotnews

Adrian Năstase a spus, într-un interviu pentru Adevărul Live, că o greşeală pe care o face PSD în momentul de faţă este că a introdus în funcţionarea sa delictul de opinie.

"O greşeală pe care o face PSD în momentul de faţă e că a introdus în funcţionarea sa delictul de opinie. Un partid mare nu poate să funcţioneze cu un singur punct de vedere. E de neînţeles cum un partid la guvernare, în loc să adune oameni, să adauge primari, consilieri, elimină felii de partid, ceea ce duce la o limitare a forţei lui", a declarat fostul lider al PSD.

El l-a criticat pe Liviu Dragnea, spunând că ar fi trebuit să implementeze măsurile din scrisoarea contestatarilor săi.

"Ne întoarcem la delictul de opinie. E o greşeală pe care Liviu Dragnea o face. El ar fi trebuit să ia lucrurile din scrisoare şi să le pună în discuţie. Lucrurile de acolo erau necesare pentru revigoarea partidului. În loc să se facă o restructurare a Guvernului, s-a mers pe ideea de remaniere. Am scris: dacă veţi face remanieri, îl faceţi pe Iohannis arbitrul jocului, ceea ce s-a întâmplat", a afirmat Nătase.

El a mai spus că trebuia modificat programul de guvernare, pentru că "nici Vechiul Testament nu a rămas imuabil", și dat un mesaj pentru Europa, pentru că nu poate fi ignorată complet rezoluţia de la Bruxelles.

"Acum, o să fie pusă rezoluţia la congelator. Un vot în Parlament era o ocazie de a face amnistie şi graţiere în interiorul partidului. Nu poţi veni să vorbeşti despre amnistie pentru întregul popor, când nu elimini oameni în propriul partid. Trebuie făcut un efort la nivelul unui grup de înţelepţi în partid. (...) PSD trebuie să dea nişte mesaje", a mai afirmat Adrian Năstase.

Despre premierul Viorica Dăncilă, Adrian Năstase a spus că, uneori, aceasta a exagerat cu sentimentul de loialitate.