​În timp ce Liviu Dragnea anunță o OUG în următoarea ședință de guvern pentru înființarea unui fond de 10 miliarde pentru proiectele locale, Călin Popescu Tăriceanu spune că este vorba de „discuții în fază incipientă”.

Dragnea si TariceanuFoto: Agerpres

„Constatăm că sunt foarte multe unități administrativ-teritoriale care dispun de foarte mulți bani, dar vor să primească bani și de la buget. Sunt și localități care nu au, vrem să dăm posibilitatea acelor localități care nu au posibilitatea de a se finanța să aibă acces la finanțare”, a declarat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. El a precizat că varianta de finanțare poate fi una complementară, fonduri europene și fonduri de la buget.

Tăriceanu a adăugat însă că discuțiile sunt într-o „fază incipientă”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că în bugetul pe 2019 se va regăsi și un fond de investiții locale, prin care localitățile vor putea opta pentru câte două proiecte de finanțare fiecare, pentru canalizare, apă sau renovarea școlii. OUG ar urma să fie adoptată la prima ședință a Guvernului.

„Acest fond de investiții o să îl avem în bugetul pe 2019, fiecare localitate putând avea două proiecte legate de apă, canal, școală, toate aceste lucruri. Pe lângă PNDL vrem să avem acest fond de investiții locale pe care să îl dublăm pe o proiecție financiară, pentru că, chiar dacă ne propunem să facem mai multe lucruri, dacă nu avem o proiecție financiară nu vom realiza acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă, după ședința Comitetului Executiv al PSD.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susținut că ordonanța privind fondul de investiții locale va putea intra în prima ședință a Guvernului.

„Este vorba despre investiții pentru administrația locală. S-a discutat și la Neptun, dar bineînțeles că începând din seara aia nu a mai ținut nimeni minte. În zilele următoare o să vedeți în detaliu. Este un subiect foarte important, este o chestiune nouă în România. Urmează ca astăzi, mâine să fie finalizat și sperăm ca în prima ședință de Guvern să se adopte OUG, apoi ministrul Finanțelor să vă explice foarte bine”, a precizat Liviu Dragnea.

Președintele Camerei Deputaților a adăugat că bugetul pentru fondul de investiții locale este de 10 miliarde de euro.