Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că nu a fost consultat de PSD, nu au existat discuții în coaliție și nici nu a vorbit cu ministrul Justiției legat de Ordonanța de Urgență pe Codurile penale, astfel că nu poate formula un punct de vedere.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat, marți, care este opinia sa legat de decizia PSD privind o Ordonanță de Urgență pe codurile penale, Tăriceanu a spus că nu poate comenta pentru că nu știe despre ce este vorba, nefiind nicio discuție în coaliție pe această temă.

"Nu am avut discuții nici cu ministrul Justiției, ca să am informații să fac un comentariu. (...) Sunt convins că ministrul Justiției va veni să ne informeze care este punctul său de vedere, dacă va considera necesar, că e un subiect important", a declarat liderul ALDE.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni, la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD, că s-a decis adoptarea unei Ordonanțe de Urgență pe Codurile penale, fiind vizate doar articolele declarate constituționale. Ea a spus că a fost un vot privind "oportunitatea" acestei ordonanțe și că nu s-a stabilit când anume va fi adoptată.

CITEȘTE ȘI:SINTEZĂ Ce articole din Codurile penale au trecut de CCR și ar putea fi trecute prin OUG anunțată de PSD: de la dezincriminarea parțială a traficului de influență la micșorarea termenelor de prescripție