Viorica Dăncilă a declarat, luni, că este jignită de ieșirile publice ale președintelui Klaus Iohannis la adresa sa, spunând că acestea nu ar trebui să existe la adresa niciunei femei. Întrebată ce a jignit-o, Dăncilă a spus că expresiile "femeia aceasta" și "nu știe funcționarea statului".

Viorica Dancila si Klaus Iohannis la CotroceniFoto: Presidency.ro

"Pornind de la aceste nominalizări, a venit cu acele acuzații și jigniri care nu trebuie făcute de nimeni. Nu numai împotriva unei femei premier, ci a oricărei femei. Această atitudine nu trebuie să o aibă președintele. Aceste lucruri nu fac decât să adâncească falia dintre președinte și premier și e ceea ce ne trebuie cel mai puțin în perioada când miniștrii au început să preia conducerea Consiliul UE", a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată de reproșul președintelui Klaus Iohannis că nu l-a consultat, Viorica Dăncilă a spus că timpul este unul scurt până la preluarea președinției Consiliului UE.

Întrebată care declarații i s-au părut jignitoare, premierul a spus: "Când spui că <> sau nu <> nu pot să îți facă cinste. Nu aș folosi aceste atacuri la oricine aș face referire. Nu el trebuie să facă o evaluare a premierului sau miniștrilor".

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că va aștepta luarea unei decizii de către Curtea Constituțională, cu privire la posibilul conflict instituțional Președinție-Guvern privind numirile de la Transporturi și Dezvoltare și abia apoi va anunța rezultatul analizei sale. "Sincer, m-aș fi așteptat, în toată această perioadă, așa, printre vizitele pe care le face doamna Prim-ministru în străinătate, măcar să mă sune sau să mă caute și să întrebe: „Domnule Președinte, de ce nu ne dați un răspuns? Care este problema?”. Această doamnă, pur și simplu, nu înțelege cum funcționează statul. Noi nu suntem puși aici ca să ne trimitem hârtii scrise de secretare, secretari sau alți colaboratori. Asta este simplu de făcut. Noi suntem puși aici pentru a rezolva problemele statului, pentru a rezolva problemele României. Or, asta se face inclusiv prin colaborare și prin dialog instituțional", a spus președintele. (Sursa: Mediafax)