Adrian Tuțuianu a depus, luni, în Biroul permanent al Senatului, o cerere de înființare a grupul parlamentar al senatorilor neafliliaţi, denumit "Unirea", transmite Mediafax.

Adrian TutuianuFoto: Agerpres

"În conformitate cu dispoziţiile articolul 16, alineatul 5 şi 6 din Regulamentul Senatului României, vă informăm că a fost constituit grupul parlamentar al senatorilor neafliliaţi, denumit Unirea, şi având următoarea componenţă: Adrian Ţuianu, Baciu Gheorghe, Ghițac Virgil, Covaciu Rodica, Ionaşcu Gabi, Lungu Vasile și Botnariu Emanuel”, se arată în cererea de înființare a grupul parlamentar al senatorilor neafliliaţi, denumit "Unirea".

Adrian Tuțuianu, recent exclus din PSD, a solicitat asigurarea secretariatului tehnic necesar, mijloacele de transport şi logistica necesară, pentru desfășurarea corespunzătoare a activității grupului parlamentar.

„În conformitate cu dispoziţiile articolului 16 din Regulamentul Senatului, conducerea grupului parlamentar Unirea este: lider Adrian Ţuţuianu, vicelider Covaciu Rodica şi Secretar Baciu Gheorghe.Ca urmare a constituirii grupului parlamentar Unirea, în baza dispoziţiilor articolului 21 şi 22 din Regulamentul Senatului, solicităm asigurarea secretariatului tehnic necesar, mijloacele de transport şi logistica necesare în vederea desfăşurării corespunzătoare a activității”, conform sursei precizate.

Potrivit dispoziţiilor articolul 16, alineatul 2 din Regulament, un grup parlamentar poate fi constituit şi funcţiona doar dacă cuprinde şase senatori.

Consiliul Executiv al PSD a votat, în luna noiembrie, pentru excluderea lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu. Pe 16 noiembrie, senatorul Adrian Ţuţuianu a anunţat că a depus la tribunal o cerere de suspendare a deciziei CExN al PSD privind excluderea sa din partid.

Acesta și-a exprimat, sâmbătă pe Facebook, nemulțumirea față de faptul că instanța a amânat judecarea cererii de suspendare a deciziei CExN al PSD privind excluderea sa din partid. Acesta a precizat că termenul a fost amânat deoarece PSD a solicitat strămutarea cauzei, din cauza calității sale de senator.