Sondaj: Românii vor într-o proporţie covârşitoare schimbarea Guvernului PSD. Cum stau Iohannis, Dragnea şi Dăncilă la încredere. Aproape 70% dintre români cred că Executivul Dăncilă ar trebui schimbat, arată un sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale (BCS) la comanda PMP şi obţinut de Adevărul. Tot 70% însumează şi procentul românilor care nu au încredere în Liviu Dragnea. Viorica Dăncilă e aproape de şeful său de partid la capitolul neîncredere. BCS a fost unul dintre puţinele institute sociologice care au prezentat date corecte la alegerile prezidenţiale din 2014, scrie Adevărul.

politic showFoto: Colaj foto

Carmen Dan îl acuză pe președintele Klaus Iohannis de „imaturitate politică”. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, duminică seara, că Guvernul se află într-un blocaj funcţional din cauza faptului că sunt două portofolii - Transporturi şi Dezvoltare Regională - care nu mai au titulari, după ce aceştia au demisionat, iar preşedintele Iohannis a refuzat "total nejustificat" să-i numească pe înlocuitorii propuşi de premier, pentru că a intrat deja în campanie electorală, relatează Agerpres, potrivit Digi24.

Președintele Franței se va adresa națiunii luni seara. Președintele Franței, Emmanuel Macron, „se va adresa națiunii“, luni seara, de la ora 20.00 (ora 21.00 în România), potrivit unui anunț făcut de Elysée. În cursul dimineții, șeful statului se va întâlni cu reprezentanții sindicatelor și ai organizațiilor patronale, alături de președinții asociațiilor aleșilor locali, președinții Senatului, Adunării Naționale și Consiliului economic, social și pentru mediu, transmite AFP. Macron va prezenta „măsuri concrete și imediate“, a dat asigurări, duminică, ministrul Muncii, Muriel Pénicaud. În ceea ce privește întâlnirea de dimineață, este vorba, după cum a anunțat Elysée, despre „a reuni forţele politice, teritoriale, economice şi sociale în acest moment grav prin care trece naţiunea“, pentru a le „mobiliza pentru a acţiona”, scrie G4Media.

Dan: Guvernul se află în blocaj funcţional din cauză că sunt două portofolii care nu au titular. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, duminică seara, că Guvernul se află într-un blocaj funcţional din cauza faptului că sunt două portofolii - Transporturi şi Dezvoltare Regională - care nu mai au titulari. Acești miniștri au demisionat iar preşedintele Iohannis a refuzat “total nejustificat” să-i numească pe înlocuitorii propuşi de premier. Carmen Dan a susţinut că preşedintele Klaus Iohannis are obligaţia constituţională să semneze decretele de numire pentru cele două propuneri, însă încearcă “să şicaneze” guvernul, potrivit Știrile Protv.

Liderul PMP Eugen Tomac, scrisoare deschisă către vicepremierul Italiei Matteo Salvini. Liderul PMP Eugen Tomac i-a adresat duminică scrisoare deschisă vicepremierului Italiei Matteo Salvini în care îi transmite că recentele modificări ale Codului Rutier italian, care interzic persoanelor ce au rezidenţa în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate, sunt profund discriminatorii şi îngrădesc libera circulaţie a cetăţenilor europeni, aceasta fiind, în opinia sa, o politică profund greşită, care nu are nimic de-a face cu secolul în care trăim. "Cetăţenii români care trăiesc în Italia trebuie să fie protejaţi, nu sancţionaţi într-o manieră greu de înţeles", îi transmite el lui Salvini, cerându-i să găsească soluţii urgente, scrie News.ro.