Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, duminică seara, că o moţiune de cenzură "nu are nicio şansă" să treacă prin Parlament în acest moment, deoarece opoziţiei îi lipsesc cel puţin 50 de voturi relatează Agerpres

TariceanuFoto: Digi24.ro

"Socotelile pentru moţiunea de cenzură sunt foarte simple. (...) Nu contest dreptul opoziţiei de a depune o moţiune de cenzură. Cred că momentul nu e potrivit. (...) Al doilea aspect este de natură strict tehnică. Dacă numărăm voturile opoziţiei, le lipsesc cel puţin 50 de voturi. Nu are nicio şansă o moţiune de cenzură să treacă în acest moment", a spus Călin Popescu-Tăriceanu, la România TV.

În opinia sa, încercarea de a "forţa debarcarea" lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor demonstrează că opoziţia recurge la "încercări disperate" pentru a prelua puterea.

"Această încercare de a forţa debarcarea lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor (...) nu face decât să demonstreze încă o dată că opoziţia, în loc să recurgă la mijloacele corect, democratice (...), să demonstreze că are suportul electoral necesar pentru a prelua puterea, recurge la aceste încercări disperate, doar, doar îşi va pune în aplicare planul care în final vizează (...) răsturnarea actualului Guvern şi preluarea puterii, aşa cum s-a întâmplat, de altfel (...), şi în 2015, după căderea, (...) demisia lui Victor Ponta", a afirmat Tăriceanu.

Potrivit lui Călin Popescu-Tăriceanu, opoziţia "pare dezarticulată", iar preşedintele "încurajează" răsturnarea majorităţii, deşi niciunul dintre partidele politice de opoziţie nu a dovedit că poate să reprezinte o alternativă la guvernare.

"Vedem că domnul Barna poartă discuţii cu preşedintele ţării, care văd că îl încurajează în aceste acţiuni, dar (...) opoziţia pare destul de dezarticulată, nici la nivelul PNL-ului nu vedem mare lucru, nici la nivelul USR-ului nu vedem ceva care să demonstreze, cât de cât, că ar putea să reprezinte o alternativă. Din păcate, în acest joc se angrenează şi preşedintele, cu diversele decizii pe care le-a luat, discuţia cu domnul Barna (...), demersurile pe care le face pentru a bloca remanierea guvernamentală, toate acestea se înscriu într-un anumit tablou care vizează clar răsturnarea actualei majorităţi, dar nu prin alegeri, pentru că prin alegeri ar fi normal. (...) Aici nu este vorba despre un demers democratic. Este vorba despre jocuri de culise, subterane, forţe oculte care încearcă prin diverse mijloace (...) să răstoarne majoritatea şi guvernul", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.