​Președinta Organizației Femeilor Social-Democrate, Rovana Plumb, a fost aleasă membru în forumul de conducere al Partidului Socialiștilor Europeni, în cadrul Congresului PES, care a avut loc la Lisabona.

HotNews.roFoto: Hotnews

În cadrul congresului a fost abordată și preluarea de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019. “Avem motoarele încălzite și așteptăm cu toții momentul preluării președinției Consiliului Uniunii Europene. Suntem pregătiți să ne asumăm toate responsabilitățile care ne revin și suntem convinși că România va avea un mandat de succes. România merită mai multă încredere la acest capitol și nu numai”, a susținut Plumb.

Ministrul fondurilor europene a mai spus că UE se va confrunta anul viitor cu o serie de provocări.

”Ne așteaptă o perioadă cu multe provocări, în special alegerile europene din 2019. Trebuie să le demonstrăm oamenilor că, dincolo de discursuri, avem soluții concrete pentru marile probleme ale prezentului, dar și ale viitorului, precum: protejarea celor care muncesc peste granițe, combaterea extremismului, susținerea dezvoltării unui mediu și a unei alimentații sănătoase, respectarea egalității de gen”, a declarat ea, potrivit unui comunicat de presă.

Congresul PES 2018 s-a desfășurat la Lisabona, pe 7-8 decembrie, reunind sute de delegați din toate partidele europene membre PES. Serghei Stanishev a fost reales în funcția de președinte al Partidului Socialiștilor Europeni.

La eveniment a participat și comisarul european Corina Crețu, care spune că s-a bucurat să se întâlnească cu Victor Negrescu, șeful delegației române, și îl felicită pe noul președinte al PES și conducerea aleasă. Crețu nu a transmis însă niciun mesaj pentru Rovana Plumb.