Fundația controversatului lider al Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, s-ar fi numărat printre sponsorii care au finanțat organizarea unei recepții găzduite săptămâna trecută de ambasada României la Chișinău cu prilejul Zilei Naționale. Informația a provocat reacții dure din Parlamentul României.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Frăția PSD-PDM funcționează ca unsă pe axa România-R.Moldova. Două evenimente recente ilustrează foarte bine starea de fapt păguboasă în care ne aflăm. Președintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, a fost decorat de Dragnea la București cu distincţia „Colanul Parlamentului”, ceamai înaltă distincţie a Camerei Deputaţilor și s-a întâlnit și cu Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a evidențiat ”contribuţia în asigurarea parcursului european al Republicii Moldova”. Nu contează că parcursul e acum de fapt anti-european, căci la fel este și al PSD-ALDE în România, astfel încât armonizarea dintre cele două părți este totală." a declarat deputatul Matei Dobrovie pe paginasa de Facebook.

"Al doilea eveniment care ne garantează că actuala putere de la București nu-și vaschimbapolitica actuală păguboasă de susținere necondiționată a Sistemului Oligarhic Plahotniuc, cu riscul de a pune pe tavă guvernarea socialiștilor pro-ruși la alegerile din februarie, a fost recepția de Ziua Națională a României, organizată de Ambasada României la Chișinău. Aceasta a fost finanțată, potrivit Cotidianul.md, printre alți sponsori de Edelweiss, Fundația oligarhului Vladimir Plahotniuc. Aici se închide cercul. Separe că singura unire care se face în Anul Centenar este unirea penalilor" a continuat deputatul român.

Fundația Edelweiss a stârnit controverse înpresadinRepublicaMoldovaîncă de la apariția sa, fiindacuzatăcăpractică finanțări dubioase și activează strict în preajma campaniilor electorale.