UDMR se distanţează de PNL şi USR în demersul de revocare a conducerii Camerei Deputaţilor. Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, spune că Liviu Dragnea și Florin Iordache nu au fost revocaţi de la conducerea Camerei, aşa cum susţine opoziţia, iar ceea ce s-a întâmplat miercuri în Parlament a fost o tragicomedie.

Attila KorodiFoto: Guvernul Romaniei

Întrebat, la RFI, dacă, din perspectiva UDMR, Liviu Dragnea şi Florin Iordache au fost revocaţi de la conducerea Camerei Deputaților, Attila Korodi a răspuns că nu, pentru că nu a fost respectat Regulamentul forului.

Deputatul UDMR mai spune că ceea ce s-a întâmplat miercuri în Parlament a fost o tragicomedie.

"Vă daţi seama că acea şedinţă în care spun partidele de opoziţie că a fost revocată (conducerea Camerei Deputaţilor-n.r.) este o şedinţă fără stenogramă, fără nimic, cu ridicare de mână a unor deputaţi, care nu ştim câţi erau şi cum erau. Nu poţi să duci în derizoriu chiar în halul acesta procedurile", a declarat Korodi.

El a mai spus că PNL, dacă are interesul să schimbe preşedintele Camerei, atunci trebuie să schimbe regulamentul.

"Poate nici Caragiale n-a putut să conceapă o situaţie atât de hilară", a concluzionat deputatul UDMR.

Ședința de miercuri a plenului Camerei Deputaților a fost una marcată de scandal. PNL a cerut la începutul acesteia introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte de revocare atât a lui Liviu Dragnea, din funcția de președinte, cât și a lui Florin Iordache, din cea de vicepreședinte. Iordache, cel care conducea ședința, a refuzat să supună la vot propunerile PNL afirmând că acestea sunt neregulamentare. Au urmat luări de cuvânt timp de o oră și jumătate și certuri pe tema regulamentului. La un moment dat, la tribună a venit vicepreședintele Camerei Deputaților, a susținut că preia conducerea ședinței și a supus la vot toate solicitările opoziției, deși avea microfonul tăiat. Cei din opoziție aflați în sală au votat cu mâna ridicată, iar ulterior liderii PNL, USR, PMP au susținut pe rând că Liviu Dragnea a fost revocat ca urmare a acestui vot.

CITEȘTE: Scandal în Camera Deputaților. PNL a propus revocarea lui Dragnea și a lui Iordache. PSD nu a supus la vot / Opoziția susține că Dragnea a fost revocat după un vot condus de un vicepreședinte PNL de la tribună, cu microfonul tăiat / Turcan: "Majoritatea PSD-ALDE nu mai există"