Liderul PNL Ludovic Orban afirmă că Liviu Dragnea a rămas fără majoritate în Camera Deputaților și spune despre acesta că este o "rușine națională" care "se agață de funcție". Orban susține că deputații liberali vor boicota lucrările Camerei Deputaților care vor fi prezidate de Liviu Dragnea sau Florin Iordache.

Ludovic OrbanFoto: Hotnews

"Liviu Dragnea este o rușine națională. Liviu Dragnea nu înțelege că poporul nu-l mai vrea. Se agață cu lașitate de funcția de președinte al Camerei Deputaților cu ajutorul slugilor care s-au legat astăzi de scaune în Parlament pentru a împiedica revocarea lui din funcție" a declarat Orban, potrivit unui comunicat de presă.

Orban a adăugat că demersul de miercuri a arătat "că pretinsa majoritate guvernamentală PSD-ALDE și-a atins sorocul".

"În condițiile în care Florin Iordache sau Liviu Dragnea vor prezida ședința plenului Camerei Deputaților, parlamentarii PNL vor boicota aceste lucrări. În același timp, deputații PNL vor continua demersurile necesare revocării efective a lui Liviu Dragnea la fiecare ședință de plen a Camerei Deputaților. Totodată, solicităm tuturor celorlalte grupuri parlamentare care nu fac parte din coaliția PSD-ALDE să se delimiteze în mod ferm de susținerea lui Liviu Dragnea, fie ea și indirectă", a mai spus el.

În opinia sa, "zilele lui Liviu Dragnea la conducerea Parlamentului României sunt numărate și poate să-și pregătească elicopterul. Liviu Dragnea a ajuns la fel de urât de români precum Nicolae Ceaușescu pe 22 decembrie 1989. Liviu Dragnea a adus România într-una dintre cele mai negre perioade ale istoriei în care o majoritate parlamentară legiferează fărădelegea și hoția."