"Lasă-ne, mă, cu poporul", a fost replica deputatului PSD Cătălin Rădulescu către un parlamentar al opoziției, care, în scandalul creat astăzi în Camera Deputaților, i-a spus să meargă la popor să ceară voturi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ședința de miercuri a plenului Camerei Deputaților a fost marcată de scandal, după ce opoziția a cerut la începutul acesteia introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte de revocare a lui Liviu Dragnea, din funcția de președinte al Camerei, și a lui Florin Iordache, din cea de vicepreședinte.

Florin Iordache, cel care conducea ședința, a refuzat să supună la vot propunerile PNL afirmând că acestea sunt neregulamentare. Au urmat luări de cuvânt timp de o oră și jumătate și certuri pe tema regulamentului. La un moment dat, la tribună a venit vicepreședintele Camerei Deputaților Marilen Pirtea (PNL), care a susținut că preia conducerea ședinței și a supus la vot toate solicitările opoziției, deși avea microfonul tăiat. Cei din opoziție aflați în sală au votat cu mâna ridicată, iar ulterior liderii PNL, USR, PMP au susținut pe rând că Liviu Dragnea a fost revocat ca urmare a acestui vot.

Florin Iordache a fost înconjurat la prezidiu de deputații PSD, care au făcut "scut" în jurul lui, dar și de cei din opoziție. În aglomerația creată a apărut și deputatul Cătălin Rădulescu.

"Ce dracu' faci, mă, te duci dintr-o parte în alta? M-ai debusolat", i se adresează Cătălin Rădulescu unui parlamentar din opoziţie care vorbea despre regulamentul Camerei. Între cei doi are loc un schimb de replici și intervine un alt parlamentar din opoziție, care îi spune lui Cătălin Rădulescu să meargă la popor să ceară voturi, că PSD nu mai are voturi. "Ce, mă, lasă-ne, mă, cu poporul", este reacția deputatului PSD Cătălin Rădulescu.