Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a declarat, după scandalul din Cameră, că "a fost o zi tristă în Parlament", acuzând opoziția că, din dorința de a-i suspenda pe el și pe Liviu Dragnea, opoziția a încălcat Regulamentul și Constituția.

Florin IordacheFoto: Hotnews

"A fost o zi tristă în Parlament. Din dorința de a suspenda una-două persoane, s-a încălcat regulamentul Camerei Deputaților. Eu înțeleg un joc democratic, dar toate acestea trebuie să respecte Constitutia, regulamentul și niște legi de organizare", a declarat Iordache.

El a susținut că nu putea introduce pe ordinea de zi un proiect de hotărâre cu încălcarea regulamentului Camerei, care precizează ca ordinea de zi se poate modifica cu acordul tuturor liderilor grupurilor.

Iordache a acuzat opoziția că a făcut un simulacru de sedință, susținând că atunci când el a cerut vot parlamentarii opoziției și-au scos cartelele și au plecat.

Legat de pierderea majorității de către PSD-ALDE, Iordache a susținut că "în niciun caz" nu există o astfel de situație, dar sunt foarte mulți parlamentari PSD plecați în deplasări externe.

Ședința de marți a plenului Camerei Deputaților a fost una marcată de scandal. PNL a cerut la începutul acesteia introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte de revocare atât a lui Liviu Dragnea, din funcția de președinte, cât și a lui Florin Iordache, din cea de vicepreședinte. Iordache, cel care conducea ședința, a refuzat să supună la vot propunerile PNL afirmând că acestea sunt neregulamentare. Au urmat luări de cuvânt timp de o oră și jumătate și certuri pe tema regulamentului. La un moment dat, la tribună a venit vicepreședintele Camerei Deputaților, a susținut că preia conducerea ședinței și a supus la vot toate solicitările opoziției, deși avea microfonul tăiat. Cei din opoziție aflați în sală au votat cu mâna ridicată, iar ulterior liderii PNL, USR, PMP au susținut pe rând că Liviu Dragnea a fost revocat ca urmare a acestui vot.