Europarlamentarul Cristian Preda susține că Guvernul nu și-a trimis reprezentanți înainte de preluarea președinției Consiliului UE pentru discuții cu deputații, așa cum au făcut alte state, spunând că este primul Cabinet care "nu a trimis nici măcar un semn către deputați".

HotNews.roFoto: Hotnews

Cristian Preda relatează pe Facebook cum se vede președinția română de la "firul ierbii”, adică din Parlamentul European, una dintre instituțiile cu care Consiliul UE va trebui să lucreze.

El spune că, de obicei, guvernul care asigură președinția Consiliului UE își trimite cu jumătate de an sau chiar cu un an înainte miniștrii în PE, ca să discute cu deputații, precizând că, în calitate de coordonator al grupului PPE pentru politica externă, a primit miniștrii de externe ai guvernelor care pregăteau președinția și cu un an înainte, pentru a vorbi despre prioritățile grupului, despre crizele în curs, despre agenda potențială. Europarlamentarul afirmă că nu sunt vizite de curtoazie, ci contacte care permit informarea și consultarea.

Potrivit europarlamentarului, guvernul român e primul care nu a trimis nici măcar un semn către deputați.

"Am întrebat și alți colegi din grupul meu politic, dar și din alte fracțiuni parlamentare dacă au văzut picior de ministru sau secretar de stat din guvernul Dăncilă călcând prin PE. Nimeni nu a avut această mare onoare. O întreb direct pe marioneta agramată de ce nu a trimis pe nimeni în PE până în acest moment, când mai sunt 8 zile și PE intră în vacanță? Nici măcar asta n-a înțeles în cei 9 ani cât a fost membră a forului legislativ european?", se întreabă retoric Cristian Preda.