”Unitatea şi demnitatea naţională nu acceptă împărţirea nefirească între cei de acasă şi cei din diaspora”, a scris, pe Facebook, de Ziua Națională, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici. Mesajul vine după ce, săptămâna aceasta, Teodorovici afirmat, că permisul de muncă ar trebui limitat la 5 ani fără drept de reînnoire în aceeaşi ţară, declarația sa fiind întâmpinată cu un val de critici.

Eugen TeodoroviciFoto: Guvern

Citește și AUDIO Teodorovici dorește ca românii care lucrează în străinătate să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată. Pe urmă, să își caute de muncă în altă țară

"Moldova, Transilvania, Muntenia nu există pe fața pământului; există o singură Românie: există un singur corp și un singur suflet, în care toți nervii și toate suspinele vibrează unul către altul" spunea Bogdan Petriceicu Hasdeu. Acum, la 100 de ani de la împlinirea celui mai mare vis naţional românesc, îmi exprim convingerea că nu va mai dura mult până ce vom ajunge să înţelegem că unitatea şi demnitatea naţională nu acceptă împărţirea nefirească între cei de acasă şi cei din diaspora, între cei de dincoace şi cei de dincolo de Prut, pentru că nu există decât UN SINGUR POPOR ROMÂN ale cărui simboluri naţionale sunt încărcate de semnificaţia Marii Uniri de la Alba Iulia.

La mulți ani încărcați de glorie şi onoare poporului român şi României Mari!”, scrie Teodorovici sâmbătă pe rețeaua de socializare.