Premierul Viorica Dăncilă va merge vineri seară la recepția oferită de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, de Ziua Națională. De la eveniment vor lipsi liderii PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Ei nu au mers nici anul trecut la recepția de la Cotroceni, iar în 2016 nu au fost invitați, șeful statului anunțând că nu i-a chemat pe cei cu probleme în justiție.

Viorica Dancila si Klaus Iohannis la CotroceniFoto: Presidency.ro

Recepția oferită de președinte de Ziua Națională a României va avea loc de la ora 18.00 la Palatul Cotroceni, în Sala Unirii.

Premierul Viroica Dăncilă va merge la recepție, potrivit agendei oficiale publicate vineri de către guvern.

Viorica Dăncilă spunea miercuri că a primit invitația de la Cotroceni pentru evenimentele dedicate Zilei Naționale și va participa, dar este sub semnul întrebării recepția organizată de președinte. Ea afirma că s-ar putea să nu meargă la recepția de la Palatul Cotroceni, intenționând să meargă în țară.

PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, nu vor fi prezenți la ceremonia de vineri seară de la Cotroceni.

”Eu nu”, spunea Liviu Dragnea, luni, întrebat dacă va participa la recepţia de 1 Decembrie care va avea loc la Palatul Cotroceni. Dragnea nu va merge nici la parada militară, motivând că "medicul nu-i recomandă să stea în frig atâtea ore".

Călin Popescu Tăriceanu a transmis și el "clar" că nu va merge la recepția de la Cotroceni.

Dragnea și Tăriceanu nu au mers nici anul trecut la recepția oferită de Iohannis de Ziua Națională. La recepția din 2016, liderii PSD-ALDE nu au fost chemați, președintele hotărând să nu cheme la eveniment politicienii cu probleme în justiţie.