Premierul Viorica Dăncilă transmite un mesaj de ziua Sfântului Apostol Andrei în care vorbește despre sfințirea Catedralei Neamului, "o realizare de seamă a României și un monument deosebit", și Centenarul Marii Unirii. Ea spune că este "un moment în care se întâlnesc și împletesc, simbolic, unitatea spirituală creștină și unitatea statală românească".

Viorica DancilaFoto: gov.ro

Virorica Dăncilă afirmă că în acest an românii sărbătoresc Ziua Sfântului Apostol Andrei "cu mai multă emoție decât oricând, grație împrejurărilor istorice unice la care avem privilegiul să fim martori".

Ea amintește că acum câteva zile a fost sfințită Catedrala Mântuirii Neamului, "o realizare de seamă a României și un monument deosebit", care îl are ca ocrotitor pe Sf. Andrei, iar sâmbătă sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

"Este un moment în care se întâlnesc și împletesc, simbolic, unitatea spirituală creștină și unitatea statală românească, întărindu-ne încrederea în destinul național sub cele mai bune auspicii", adaugă premierul.