Apelul președintelui Klaus Iohannis de a renunța la modificările toxice ale legilor justiției și codurilor penale nu are ecou la PSD. Secretarul general al partidului, Codrin Ștefănescu, susține nu doar că PSD va merge mai departe, dar în final va da și amnistia și grațierea.

Codrin StefanescuFoto: Agerpres

„Vom continua să modificăm legile, vom modifica și se trece totul prin Parlament, vom continua ca ăștia să răspundă în fața legii și la final dăm și amnistie și grațiere. Cu sau fără voia PNL, Orban, USR și Tomac. (...) Ne-am asumat că lupta asta a noastră pentru dreptate și pentru nenorocirile pe care le-au făcut ticăloșii ăștia poporului român întreg”, a declarat Ștefănescu, la România TV, menționând implicararea SRI în justiție.

Liderul PSD a comentat că partidul său este „cel mai pățit” și a fost „vânat de jos în sus”. „85% din conducerile județene și conducerea națională este într-o formă de anchetă. (....) Avem 1183 de primari, viceprimari și consilieri județeni și municipali într-o formă de anchetă, începând de la abuz în serviciu, ANI, DNA samd”, a mai spus el.