Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a spus, în ședința solemnă a Parlamentului dedicată Centenarului Marii Uniri, că trebuie să înceteze "războiul între români şi români" şi să nu se mai întâmple "ceea ce s-a întâmplat recent în Parlamentul European, când au fost români care au votat împotriva României".

Foto:

El a spus, de la tribuna Parlamentului, că România are obiective mari, precum adoptarea monedei euro, aderarea la spaţiul Schengen, iar politicienii au datoria de a se comporta "ca adevăraţi români".

Liderul PSD a susținut că politicienii se atacă reciproc, iar uneori merg prea departe.

"De asemenea, trebuie să asigurăm un rol activ pentru România în cadrul NATO, astfel încât să asigurăm relaţii puternice de securitate şi stabile. Toate aceste obiective reprezintă mize majore pentru România, iar noi, oamenii politici, avem datoria să ne comportăm ca adevăraţi români. Ne aflăm într-o competiţie permanentă, e firesc că aşa funcţionează democraţia, ne criticăm, ne atacăm, iar, din păcate, uneori, mergem prea departe", a spus Liviu Dragnea în discursul său din Parlament.

El a susținut că politicienii trebuie să fie, în primul rând, români, să fie patrioți în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor majore ale României.

"Trebuie să fim, în primul rând, români, să fim oameni politici, ca oameni de partid, dar să fim patrioţi în ceea ce priveşte România. Să fim patrioţi în primul rând când ne raportăm la interesele majore ale ţării noastre. Să fim români adevăraţi, uniţi în promovarea naţiunii noastre. Să fim români înainte de orice atunci când votăm în Europa. (...) Să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat recent când în Parlamentul European au fost români care au votat împotriva României. Nu putem justifica în niciun fel aşa ceva, este expresia cea mai puternică a dezbinării noastre", a afirmat Dragnea, referindu-se la votul din Parlamentul European la Rezoluția privind România.

El a mai spus că trebuie să înceteze "acest război între români şi români, care este dus de prea multă vreme în afara ţării şi în interiorul ţării". În încheierea discursului său, liderul PSD a făcut apel la politicieni să construiască împreună "o strategie pentru această ţară".