Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, nu înțelege "tendința sângeroasă că trebuie băgați unii la pușcărie" și nici de ce problema unei aministii "chinuie atât de mult și atâta lumea". El susține că toată lumea ar trebuie să înțeleagă că un stat trebuie "să dea dovadă de umanism", prin Parlament și prin guvern, și "să aibă înțelegere față de cei care au greșit și să acorde această grație".

Dumitru Buzatu, liderul PSD VasluiFoto: Agerpres

"Problema unei amnistii nu văd de ce chinuie atât de mult și atâta lumea. În orice stat, în diverse momente ale existenței sale, ca o urmare a faptului că apare un curent, o dorință, ca anumiţi cetăţeni care au greşit, care au fost sanctionati, pedepsiți, și care și-au ispășit o parte din pedeapsă și care prin comportamentul lor, prin felul în care se raportează la ceea ce au făcut dovedesc că sunt conştienţi, că au greşit, statul acordă clemenţa sa", a declarat liderul PSD Vaslui, la Digi 24.

La intervenția moderatorului, care a spus că această ordonanță este promovată de persoane cu probleme penale, Dumitru Buzatu a spus că deocamdată ordonanța pe aministie și grațiere "nu există, nu are corp".

"Ordonanța... ați văzut ceva? Nu are corp, nu are existență certă în acest moment, nu există nico prevedere pe care să o fi putut analiza (...) Sunteți foarte tari la principii", a replicat Buzatu.

Buzatu a mai spus că nu înțelege "această tendinţă sângeroasă în permanență că trebuie băgaţi unii la puşcărie", "teorie care macină de ani de zile".

El susține că toată lumea ar trebuie să înțeleagă că "un stat trebuie să dea dovadă de umanism", prin Parlament și prin guvern, să aibă înțelegere față de cei care au greșit și să acorde această grație.

"Nu înţeleg această tendinţă sângeroasă în permanență că trebuie băgaţi unii la puşcărie, mai ales fiind însuşită de o parte mare a opoziţiei care vede prin aceasta o metodă de a câştiga alegerile, pentru că altfel nu sunt în stare să propună nimic, să propună un proiect cât de mic. (...) Avem deja ani de zile în care se macină aceeași teorie - trebuie băgați la pușcărie hoții, fără dovezi, toți băgați la pușcărie. Ar trebui să înțelegem că un stat trebuie să dea dovadă de umanism, prin Parlament, prin guvernele care se succed, indiferent de culorile politice, și să aibă înțelegere pentru aceia care au greșit și conștientizează acest lucru și să acorde această grație", a spus Dumitru Buzatu.

Liviu Dragnea i-a cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader, o soluție pentru amnistie și grațiere până la finalul acestui an, în caz contrar o soluție va fi decisă în CEX al PSD, au declarat surse social-democrate pentru Hotnews.ro. Dacă ministrul Justiției nu va găsi o modalitate de a da amnistia și grațierea, liderii social-democrați vor lua o decizie clară într-o ședință a Comitetului Executiv, i-ar fi transmis președintele PSD ministrului Justiției.

CITEȘTE ȘI: Cadoul lui Dragnea de Centenar. Șeful PSD i-a cerut ministrului Justiției o soluție pentru amnistie și grațiere până la finalul anului