Călin Popescu Tăriceanu a declarat marți, la Parlament, că e foarte posibil să apară o criză economică la nivel mondial și, în acest context, țara noastră nu ar trebui să fie luată prin surprindere, fiind nevoie de un plan de măsuri, scrie Mediafax.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

„E foarte posibil ca o astfel de criză (economică la nivel mondial - n.r.) să apară. În aceste condiții, trebuie să fim pregătiți, să nu fim luați prin surprindere. Vom discuta cu specialiști din domeniul economiei și finanțelor și vom stabili dacă este nevoie un plan de măsuri care poate să propună diminuarea deficitului bugetar, care se poate face nu neapărat prin reducerea unor cheltuieli, s-ar putea să nu facem cheltuieli suplimentare față de cele din prezent. Avem în vedere mai multe opțiuni. (...) Știrea ”Guvernul pregătește tăieri bugetare”... nu cred că e nevoie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a precizat că nu vor fi nici reduse și nici înghețate salariile.

„De la 1 ianurie va crește salariul (minim pe economie - n.r.). Nu se va reduce și nu va fi înghețat. În al doilea rând, posturile de care vorbim sunt posturi neocupate, nefiind vorba de nici o tăiere bugetară”, a adăugat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a opinat că România poate funcționa cu un deficit bugetar mai mic de 3%.

„Nu este obligatoriu ca în perioada următoare să continuăm cu un deficit de maxim de 3%. Putem să funcționăm cu un deficit mai mic”, a completat el.

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a participat, marți, la ședințele Biroului Politic Executiv și ai Biroului Politic Central ALDE.