Președintele Klaus Iohannis va participa, meircuri, la ședința comună solemnă a Camerei Deputaților și Senatului consacrată celebrării Centenarului Marii Uniri. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că șeful statului a fost chemat la o şedinţă solemnă, nu la dezbateri politice, iar Parlamentul "îşi ţine programul aprobat în Birourile permanente reunite".

Foto:

Ședința solemnă a Parlamentului este programată de la ora 14.00.

Participarea președintelui la ședința solemnă consacrată celebrării Centenarului Marii Uniri a fost anunțată de Administrația Prezidențială.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a comentat marți prezența șefului statului la ședința solemnă după ce a fost întrebat dacă va merge la recepţia de la Cotroceni dedicată Zilei Naţionale. "Nu am stabilit programul pentru 1 Decembrie. La recepţie vă spun clar că nu merg", a spus Tăriceanu.

El a respins posibilitatea ca miercuri să abordeze subiectul referitor la agenda pentru 1 Decembrie cu preşedintele Klaus Iohannis, care va participa la şedinţa solemnă a Parlamentului. "E şedinţă solemnă. Nu este chemat preşedintele la dezbateri politice. Nu e o discuţie informală mâine. Mâine avem cu totul şi cu totul alt program, dedicat altui eveniment. Preşedintele este invitat şi Parlamentul îşi ţine programul aprobat în Birourile permanente reunite", a adăugat Tăriceanu.

La ședința solemnă a Parlamentului au mai fost invitați premierul Viorica Dăncilă, membrii Guvernului, Custodele Coroanei Române, Margareta, foştii preşedinţi ai României, Patriarhul Daniel, preşedinţii Curţii Constituţionale, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Curţii Conturi, Academiei Române, guvernatorul BNR, şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.