Președintele Comisiei Juridice, Robert Cazanciuc a declarat marți că raportul în cazul cerererii DNA formulate pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu va fi gata marțea viitoare. Cazanciuc a mai spus ca avocatul lui Călin Popescu Tăriceanu va depune la începutul săptămânii viitoare câteva notificări scrise la dosar. Călin Popescu Tăriceanu a fost audiat de către senatorii juriști conform procedurii parlamentare.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am decis cu avocatul domnul Tăriceanu să depună note scrise până luni. Rămâne ca în ședința de marți a Comisiei juridice să supunem dezbaterii întregul material probator și tot marți vom da și un vot cu privire la cererea formulată de Parchet. Nu pot să vă spun ce o să aducă domnia sa ca probe. O să vă spună domnul avocat dacă dorește. Nu am cerut o prelungire ieri. Biroul Permanent a stabilit un termen de depunere a raportului. Nu putem prelungi acest termen. Va fi depus imediat, după dezbaterea de marți, va fi redactat raportul și trimis Biroului Permanent", a declarat Robert Cazanciuc, la finalul ședinței în care a fost audiat președintele Senatului.

Întrebat de presă daca membrii comisiei au reușit să citească tot dosarul lui Tăriceanu, președintele Comisiei Juridice a răspuns: "Noi nu suntem aici nici judecători, nici procurori. Noi suntem chemați să propunem Senatului Fiecare membru al Comisiei a studiat dacă Senatul poate executa această soluție legală. I-am spus domnului Tăriceanu că poate să vină oricând în cadrul Comisiei, până luni când va depune acele note scrise. Dacă e nevoie de clarificări ca să ne formă convingerea".

Călin Popescu Tăriceanu a fost audiat marți în Comisia juridică a Senatului după ce DNA a solicitat Camerei Superioare a Parlamentului încuviințarea începerii urmăririi penale pe numele său, urmând ca cererea să fie votată în plen.