​Social-democrații nu se tem de o eventuală moțiune de cenzură. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că nu îi este frică de demersul Opoziției și că are încredere în colegi. Declarația premierului este făcută în contextul în care liberalii intenționează să depună în Parlament la începutul lunii decembrie moțiunea de cenzură. De asemenea, majoritatea parlamentară a Coaliției este sub semnul întrebării după tensiunile din interiorul PSD.

Dancila si DragneaFoto: Captura video

Întrebată de către jurnaliști dacă îi este frică de o moțiune de cenzură, premierul Viorica Dăncilă a spus că este pregătită și că are încredere în colegii de partid și de coaliție pentru că a îndeplinit majoritatea punctelor din programul de guvernare.

"Nu îmi este frică de o moțiune de cenzură. Am încredere în toți colegii și colegele mele, în coaliție de guvernare și am increderea că marea majoritate a lucrurilor din programul de guvernare le-am pus în practică", a declara premierul, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PSD, care s-a desfășurat la Parlament.

Și președintele PSD, Liviu Dragnea, este convins că moțiunea nu va trece: "Nu cred că au șanse. Parlamentarii PSD nu vor vota”, a spus Dragnea.

După ziua națională, PNL vrea să depună o moțiune de cenzură în Parlament și le-a cerut propriilor parlamentari să nu părăsească Bucureștiul în perioada 5-20 decembrie.

Demersul Opoziției are loc în contextul în care există în continuare nemulțumiri la nivelul parlamentarilor PSD. Foștii lideri PSD Adrian Țuțuianu, Gabriela Firea și Paul Stănescu controlează o serie de parlamentari PSD care ar fi dispuși să voteze împotriva Guvernului. De altfel, la nivel parlamentar se discută zilele acestea despre posibilitatea ca 30-40 de deputați și senatori PSD să voteze alături de Opoziție picarea Guvernului Dăncilă.