USR îi cere demisia Gabrielei Firea din funcția de primar al Capitalei, după ce Curtea de Apel București a decis joi anularea tuturor hotărârilor de Consiliu General prin care au fost înființate cele 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei.

Dan Barna, presedintele USRFoto: Hotnews

Anunțul a fost făcut vineri, într-o conferință de presă, președintele USR Dan Barna. ”Gabriela Firea trebuie să își dea demisia. A sacrificat Bucureștiul pentru niște mize personale”, a spus Barna.

Curtea de Apel București a decis joi anularea tuturor hotărârilor de Consiliu General prin care au fost înființate cele 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei, anunță USR București, care a contestat înființarea acestor companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegal. Mai precis, ele au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, și nu cu votul a două treimi, așa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei.

Gabriela Firea a susținut că decizia este șocantă, dar crede că este vorba de o greșeală de interpretare. Ea mai susține că anularea acestor hotărâri nu va produce efecte (automate) asupra unor societăți funcționale.