Premierul Viorica Dăncilă susține că președintele Klaus Iohannis face „tot posibilul să blocheze activitatea guvernului în două domenii vitale (n.red. transporturi și dezvoltare)” și îi cere șefului statului să-și schimbe atitudinea.

Sedinta de GuvernFoto: Hotnews

"Fac un apel public către domnul președinte Iohannis să-și schimbe atitudinea în acord cu prerogativele constituționale pentru a nu crea incertitudine în două domenii atât de importante (n.red. transporturi și dezvoltare)", a spus Dăncilă la începutul ședinței de Guvern de vineri.

Aceasta este reacție la refuzul lui Klaus Iohannis de a-i numi în funcțiile de miniștri pe Olguța Vasilescu la dezvoltare și pe Mircea Drăghici la transporturi, în locul lui Paul Stănescu și lui Lucian Șova. Iohannis a spus joi că nu face nicio schimbare de ministru până la 1 decembrie. "După 1 Decembrie putem să discutăm dacă va fi cazul, până atunci nu vom schimba miniștri", a declarat Iohannis.

Dăncilă spune că e nevoie de consens și liniște. "Astfel de acțiuni de acțiuni politice nu-și au locul. (...)În această perioadă în care ne pregătim de preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene și în același timp an în care sărbătorim Centenarul, ar fi momentul să ne bucurăm de consens, să ne bucurăm de înțelegere, de liniște (...) Vreau să aniversăm ziua națională într-un climat de liniște, de pace și fără dezbinare. Interesul național trebuie să primeze", a afirmat Dăncilă.