Vicepremierul Paul Stănescu nu se grăbește să demisioneze de la Ministerul Dezvoltării, chiar dacă în CEX s-a dat un vot în acest sens, iar Liviu Dragnea a spus că așteaptă să facă acest gest.

Paul StanescuFoto: Agerpres

„Dacă, la şedinţa CExN de luni, 19 noiembrie, doamna prim-ministru sau preşedintele PSD mi-ar fi reproşat ceva legat de activitatea la minister şi mi-ar fi cerut demisia, o făceam pentru că sunt un om de onoare şi nu mă agăţ de niciun scaun! Mai mult, înaintea şedinţei, m-am întâlnit cu preşedintele Dragnea, care mi-a spus că nu-mi poate pune la îndoială competenţa ca ministru şi nicio clipă nu mi-a cerut să fac un pas în spate! Ulterior, am fost umilit inutil şi fără niciun argument, ceea ce mă face să nu intru în acest joc politicianist! Îmi voi face propria analiză şi voi decide în consecinţă!”, se arată într-un comunicat al lui Paus Stănescu.

Comitetul Executiv al PSD a decis miercuri seară să li se ceară demisia miniștrilor Paul Stănescu și Lucian Șova, în cazul cărora președintele a refuzat să semneze decretele de revocare. Liviu Dragnea a anunțat la finalul Comitetului Executiv că așteaptă demisiile de la cei doi miniștri încă în funcție, care au fost invitați la CEx, dar nu au venit.

Liviu Dragnea a anunțat că în Comitetul Executiv al PSD s-a votat pentru a li se cere demisia lui Stănescu și Șova, care au fost invitați la ședință, dar nu au venit.

Viorica Dăncilă a precizat că s-a abținut marți seară la votul din Biroul Permanent în cazul lui Stănescu.