Comitetul Executiv al PSD a decis miercuri seară să li se ceară demisia miniștrilor paul Stănescu și Lucian Șova, în cazul cărora președintele a refuzat să semneze decretele de revocare. Liviu Dragnea a anunțat la finalul Comitetului Executiv că așteaptă demisiile de la cei doi miniștri încă în funcție, care au fost invitați la CEx, dar nu au venit. Viorica Dăncilă a declarat că s-a abținut la votul în cazul lui Stănescu, în Biroul Permanent de marți.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liviu Dragnea a anunțat că în Comitetul Executiv al PSD s-a votat pentru a li se cere demisia lui Stănescu și Șova, care au fost invitați la ședință, dar nu au venit.

"Comitetul executiv așteaptă de la cei doi colegi demisiile de onoare. (...) Nu prea au fost în CEx când s-a luat această decizie. Neavând onoarea să îi avem în sală.... Au fost invitați și nu au venit”, a afirmat Dragnea.

La rândul său, întrebată dacă va trimite președintelui și deciziile de revocare a miniștrilor Paul Stănescu și Lucian Șova, Dăncilă a spus că a trimis deja, iar acum va trimite noile propuneri pentru Dezvoltare și Transporrturi și speră ca șeful statului să facă aceste numiri.

"Sper ca domnul președinte să facă aceste numiri. Să nu uităm că am intrat în linie dreaptă pentru preluarea presedinței Consiliului UE. În acest moment nu ne putem juca cu deciziile pe care le luăm", a afirmat premierul.

Ea și-a argumentat decizia de nominalizare a Olguței Vasilescu: Am considerat că poate ocupa mei multe portofolii, bineînțeles nu în același timp, pentru că la Ministerul Muncii a adus plus valoare. Dacă nici un fost primar nu e calificat pentru Ministerul Dezvoltării, mă întreb retoric cine e calificat să ocupe acest post".