Reprezentanții Autorității Electorale Permanente (AEP) fac un control la sediul central al PSD, miercuri, iar trezorierul partidului, Mircea Drăghici, spune că este un control anual, programat, care se face la toate partidele, nu numai la PSD. Drăghici mai susține că inspectorii "au fost primiți cu brațele deschise".

Sediul PSD din Soseaua KiseleffFoto: Agerpres

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a scris pe Facebook despre controlul AEP, spunând că inspectorii nu au intrat "cu forța” în sediul central al partidului, ci au fost primiți "cu brațele deschise”. El mai susține că verificările erau programate de câteva luni și vizează anul 2017.

"În primul rând nu poate fi vorba de o descindere, nimeni nu a intrat cu forța - inspectorii au fost primiți cu brațele deschise în sediul Partidului Social Democrat la controlul pe care aceștia îl efectuează anual. Un control la care sunt supuse toate partidele politice, nu numai PSD. Controlul care are loc în acest moment la sediul partidului este programat, de câteva luni chiar, și este aferent anului 2017. De menționat, a început pe 14 noiembrie!", afirmă Drăghici.

El mai spune că rerezentanții AEP nu au ce nereguli să găsească, pentru că toate contractele au fost făcute legal, "absolut legal".

AEP este abilitată să verifice respectarea prevederilor legale privind veniturile şi cheltuielile partidelor politice, care au obligaţia de a permite accesul organelor de control ale Autorităţii Electorale Permanente în sediile lor.

"Anual şi ori de câte ori este sesizată, Autoritatea Electorală Permanentă verifică pentru fiecare partid respectarea prevederilor legale referitoare la veniturile şi cheltuielile partidelor politice. Autoritatea Electorală Permanentă poate fi sesizată de către orice persoană care prezintă dovezi cu privire la nerespectarea prevederilor legale referitoare la finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale”, prevede Legea 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice.