Premierul Viorica Dăncilă l-a primit, miercuri dimineață, la Palatul Victoria pe președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, cu care discută despre preluarea președinției rotative a UE de către România.

Viorica Dancila si Antonio TajaniFoto: gov.ro

La finalul întâlnirii, şefa Executivului de la Bucureşti şi preşedintele PE vor susţine declaraţii de presă, în jurul orei 10.30, potrivit programului oficial.

Ce spunea Dăncilă săptămâna trecută: ”Vom discuta despre aspecte de interes pentru viitorul UE și despre buna gestionare a unor dosare importante, și mă refer la buget, la Brexit, la evoluțiile bugetului post-Brexit. Avem capacitatea să dovedim partenerilor europeni că România este un stat membru capabil și responsabil, determinat să contribuie la construirea viitorului Uniunii Europene, indiferent de abordările pur politice dintr-un moment sau altul".

Parlamentul European a adoptat marțea trecută, în plenul de la Strasbourg, rezoluția privind statul de drept din România, în care este condamnată intervenția "violentă și disproporționată a poliției în timpul protestelor de la București din august 2018" și se recomandă autorităților "să se opună măsurilor care ar duce la dezincriminarea corupției în rândul funcționarilor de stat și să aplice strategia națională anticorupție".